lauantai 11. toukokuuta 2013

Ensimmäinen siirto

Kuten "jl" totesi aiemmin kommentissaan: "...puutarhanhoito on yhtä siirtelyä." Tänään suoritin meidän pihalla ensimmäisen siirron ja voin jo nyt todeta, että tulevana kesänä siirtelen vielä lisääkin. Ensimmäisenä siirtolistalla oli yksi viime kesänä istutetuista japaninmarjakuusista, jonka olin onnistunut istuttamaan keskelle rajaa. Marjakuusi piti siirtää, sillä rajalla alkoi tapahtua muita asioita, joista myöhemmin lisää.

Lapiolla reikä maisemointikankaaseen.
Ensin valmistelin sopivan paikan: pyyhin kuorikatteen pois tieltä ja löin lapiolla ristikkäisen reiän maisemointikankaaseen. Ideana siis, että kasvin juuret pääsevät helposti tunkeutumaan kankaan alle.

Lapiolla marjakuusi ylös maasta.
Sitten kuopaisin siirrettävän marjakuusen lapiolla ylös maasta. Kuvassa näkyy myös rajalle viritetty linjalanka, joka viimein vahvisti sen, että marjakuusi on aivan rajalla - itse asiassa 5 cm kunnan puolella.

Siirto tehty ja marjakkuusi istutettu multakekoon.
Nostin marjakuusen juuripaakkuineen maisemointikaankaaseen tehdyn aukon päällle, minkä jälkeen kaadoin multaa juuripaakun ympärille ja tiivistin mullasta jämäkän kakun paakun umpärille. Lisäsin multaa kunnes multakeko tuntui jämäkältä ja sitten kastelin koko komeuden kunnolla. Kastelun jälkeen tiivistin kekoa edelleen ja lisäsin vähän multaa keon umpärille.

Valmis lopputulos - siirretty marjakuusi edessä keskellä.
Lopuksi peittelin multakeon kuorikatteella. Jatkossa täytyy seurata, miten keko kestää sateita ja kaipaako se lisätukea, jolloin sen ympärille voi lisätä esim. kiviä. Toisaalta, voihan olla, että kaikki marjakuuset siirtyvä edelleen jonnekin muualle kunhan pihan rakentelu tästä etenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!