maanantai 5. elokuuta 2013

Lomaltapaluu

Niin se taas vierähti kesäloma yhdessä hujauksessa. Blogin päivitys jäi muiden "rientojen" jalkoihin ja oikeastaan mitään pihaan liittyvää päivittämistä ei juuri olisi ollutkaan. Pihan osalta saldo jäi rikkaruohojen ei niin kovin ahkeraan kitkemiseen, sekä kastelutoimiin. Harri kunnostautui pihakiveyksen kanssa, mistä lie luvassa päivitys Koti Lahelaan -blogiin.

Samettikukkia ja muratteja. Tällaisen asetelman sain aikaiseksi lämpökaivon kannen päälle. Samettikukkia täytyy ylistää: kuvan rypäs kehittyi kolmesta ruippanasta kukkasesta ja asetelma oli vielä heinäkuun puolella kahta komeampi, mutta viikon mökkeily hieman kuivatti kukkasia ja jouduin leikkelemään osan pois. Tiesittehän, että samettikukka karkoittaa myös ötököitä. Suosittelen!
Mitä sitten puuhasimme loman aikana? Loman alku kului enemmän tai vähemmän maalatessa. Viime kesänä talon maalaus jäi kesken ja aloittelin tänä vuonna maalaamista jo hyvissä ajoin vain havaitakseni, että maalaamista riitti ja riitti ja riitti. Talo on nyt kuitenkin maalaamisen osalta valmis: viimeiset ikkunanpielet sudin eilen illalla. Autotallissa riittää vielä maalattavaa, mutta senkin osalta olemme jo voiton puolella. Sitten enää terassin kattopaneelit sekä rimoitukset ja... "Ihana" ajatella, että maalausurakka on edessä jälleen noin 10 - 20 vuoden kuluttua - toivottavasti Uulan petrooliöljymaali kestää seinissä pitkään!

Loman kolmas viikko alkoi lupaavasti reissulla erityisesti pienten lasten suosiossa olevaan matkailukohteeseen. Sieltä tuliaisena saimmekin sitten kunnon vatsataudin. Pikkuraksaaja selvisi taudista noin 12 tunnin potemisella - minä ja Harri olimme heikommassa hapessa melkein viikon. Osin vatsataudin, osin muun puuhastelun ansioksi täytynee lukea se, että tänä kesänä kesäkilot jäivät karttumatta kokonaan.:)

Viimeisen lomaviikon olimme mökillä, missä tuli myös puuhasteltua kaikenlaista (varaston siivous ym.). Ehdimme siis viettää ns. oikeaakin lomaa nauttien kesästä ja merestä - alennusmyynneissäkin käväisin. Viimeinen lomaviikko huipentui herkutellessa hämäläisen pitopöydän antimia Lounasi-Hämeen pirtissä, kera rakkaiden tätien.

Sellainen loma meillä - ja nyt takaisin pihan kimppuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!