torstai 20. kesäkuuta 2013

Istutusrondelli

Myöhässä, myöhässä... Nimittäin kevätmessuilta ostamani sipulit (juurakot?) odottelivat viime viikkoon asti istuttamista, kunnes vihdoin päätin tehdä asialle jotain. Pihassamme on lojunut toistakymmentä pihakiveä käyttämättömänä ja Hornborgin toimittamassa perennamultasäkissä oli vielä reilusti sisältöä (ja säkki piti saada siirrettyä pois rajan päältä), joten päätin sommitella kivistä pyöreän kohopenkin, täyttää sen perennamullalla ja istuttaa sipulit siihen.

Kivistä sommiteltu pyöreä istutuspenkki.
Syy myöhästymiseen on se, että unohdin sipulit ihan tyystin kunnes etsin autotallista jotain ja sipulipussi osui näkökenttääni. Vaikka sipuleiden istutuskausi päättyi jo toukokuussa järkeilin, että parempi istuttaa myöhässä kuin odottaa syksyyn, jolloin sipuleissa ei välttämättä ole enää elinvoimaa. Meillä ei siis ole kylmäsäilytystiloja - vielä, mutta Harrin autotalliin kaavailema jääkaappi voisi jatkossa toimia myös sipulivarastona, heh.;)

Syysleimu, pari pionia ja päivänliljat mullassa. Pussien mukana tuli tuollaiset kätevät "paikkamerkit".
Istutin siis syysleimua, pari pionia sekä päivänliljoja. Istutuspenkistä tuskin tulee kovin pysyvää ja jossain vaiheessa osa sen kasveista siirtyy jonnekin muualle. Pienellä onnenkantamoisella syysleimu, pionit ja päivänliljat itävät taimeksi ja talvehtivat niin, että vuoden kuluttua kesällä saamme nauttia niiden kukkaloistosta. Noh, pionien kukkittaminen voi olla pidemmän ajan projekti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!