tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kirjalöytöjä

Tässä ihan työpaikkani vieressä sijaitsee Antikvariaatti Sofia, jonka tarjontaa tulee aina silloin tällöin ohi kulkeissä vilkaistua. Nyt kevään kynnyksellä näyteikkunaan ilmestyi liuta puutarhakirjoja, joita kävin eilen tutkiskelemassa lähemmin. Lopulta mukaan tarttui kaksi teosta: Arno Kasvin rouhaisu Puutarhasi parhaaksi ja Pentti Alangon perinteisempi Kotipuutarhurin käsikirja.

Arno Kasvi: Puutarhasi parhaaksi.

Molempien teosten ensimmäinen painos on jo 1990-luvulta, mutta tietosisältö vaikuttaa edelleen kurantilta. Mikä lienee muuttunut puutarhanhoidossa eniten sitten viime vuosituhannen lopun? Väitän, että trendit ja saatavilla olevat kasvit ja tarvikkeet. Äitini, joka on harrastanut puutarhanhoitoa jo useana vuosikymmenenä, ihmettelee vähän väliä kaikkia uusia kasvilajikkeita ja välineitä, joita puutarhaliikkeissä on tarjolla. Onko puutarhanhoidossa menossa uusi buumi - kultakausi?


Pentti Alanko: Kotipuutarhurin käsikirja.

Pikaisen vilkaisun perusteella molemma kirjat tarjoavat todella monipuolisen paketin tietoa - ja näkökulmaakin - puutarhan hoitoon. Alkusanojen/johdannon viesti on lohdullinen tällaiselle aloittelevalle amatöörille: puutarhanhoidon oppii parhaiten tekemällä ja kokeilemalla, eikä kaikkia "sääntöjä" tarvitse aina noudattaa pilkuntarkasti. Puutarha ei myöskään ole koskaan valmis; kuten olen jo alkanut aavistellakin. Seuraavaksi tutustun kirjoihin tarkemmin ja kirjoitan niistä lyhyet kuvaukset Luettavaa-sivulle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!